Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Καλοί μου φίλοι , ANARHAS 13 , BATMARX και Μπάμπη (a.k.a. sougias)

Λέτε : o vgeno exei megalh ey8ynh. opws kai oi ergazomenoi pou htan ekei enw eixe kyrhx8ei apergia. se kamia periptwsh omws ayto den dikaiologei ayton pou eri3e th mpoukala.

1) "Ο Βγενό έχει μεγάλη ευθύνη".

ΝΑΙ έχει , εάν και εφόσον απαγόρεψε στους υπαλλήλους του να απεργήσουν , γεγονός που δεν έχει επιβεβαιωθεί απο κάποιον επώνυμα , αλλά δεν θα μου έκανε καμμία μεγάλη εντύπωση αν ίσχυε , οπότε και δεν το αμφισβητώ(καθότι γνωστή τοις πάσι η εργοδοτική τρομοκρατία) . ΕΧΕΙ επίσης (κι εδώ η ύπαρξή της είναι σίγουρη) γιατί το συγκεκριμένο κατάστημά δεν διέθετε μέσα τόσο ενεργητικής ( πυροσβεστήρες κ.α. ) όσο και παθητηκής (έξοδοι κινδύνου) πυροπροστασίας . Απο την άλλη βέβαια , έχει πολύ πλάκα να παρακολουθείς ανθρώπους που "υποστηρίζουν" ή "αποδέχονται" το κάψιμο τραπεζών να διαμαρτύρονται επειδή δεν υπήρχε πυρόσβεση . Αυτό λέγεται κοινώς υποκρισία ...

2) "Οι εργαζόμενοι έχουν ευθύνη , εφόσον ήταν στη δουλειά τους , ενώ είχε προκυρηχθεί απεργία" . Εδώ το πράγμα χοντράινει . Ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψής του . Άν κάποιος επιλέγει να θεωρεί την κατ'ευφημισμόν "διάσωση" πραγματική (και εως εκ τούτου να μην απεργεί) , είναι δικαίωμά του και δεν είναι ανάγκη να το πληρώσει με την ζωή του . Επιχειρήματα αυτού του στύλ μου θυμίζουν έντονα υπερασπιστική γραμμή Κούγια : "Τί δουλειά είχε ο Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια , αφού γνωρίζουμε πως εκέι γίνονται φασαρίες??" . Λυπάμαι , αλλα δεν μπορώ να πώ οτι εκπλήσσομαι απο το πόσο μοιάζετε.
ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝΕ , ΤΕΛΟΣ . Κι αν δεν γουστάρανε αλλα ήταν υποχρεωμένοι απο την εργοδοσία , ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ .Όταν κατεβαίνεις στην πορεία το κάνεις ΚΑΙ για αυτούς , όχι μόνο για τα "συντρόφια" και τους "ομοιδεάτες".

3) "Ευθύνη είχαν αυτοι που ρίξαν την μολότωφ" . Ναι , και μεγαλύτερη ακόμα , αυτοί που τους δώσανε την εντολή , γιατί δεν πιστεύω πως οι αυτουργοί ήταν αναρχικοί . Βέβαια , αυτό έχει λίγη σημασία πλέον , τα ΜΜΕ και ο απλός κοσμάκης έβγαλαν την ετυμηγορία τους . Αλήθεια , δεν σου κάνει εντύπωση ρε φίλε , που σε κάθε πορεία αποσιωπούνται σχεδόν όλα τα πραγματικά ουσιώδη(όπως συμμετοχή , αιτήματα ,κτλ) , αλλά δίνεται απίστευτη προβολή στο 'δράμα" και στο "μπάχαλο" ? Εμένα πάντως όχι , γιατί γνωρίζω πως προβάλλουν αυτά που τους βολευουν , αυτά που εν τέλει φοβίζουνε τον κοσμο , που θα τον κάνουν να κλειστεί στο σπίτι και να μην βγάζει κίχ. Κάτι πρέπει να ξέρει ο "χώρος" , μιας και στην πολυετή πορεία του έχει δώσει αρκετό ψωμί σε γενιές και γενιές δημοσιογράφων . Ακόμα κι άν οι μπαχαλοι δεν υπήρχαν , το σύστημα θα έπρεπε να τους εφεύρει .

4) Και ο so called "αντεξουσιαστικός χώρος" θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του , γιατί τώρα περισσότερο απο ποτέ ο ίδιος κάθεται στο ειδώλιο . Όχι πως κανεις ήθελε απώλειες ζωών , το κάθε άλλο...Όχι παιδάκια , δεν σας λέω δολοφόνους , ούτε σας χαρακτηρίζω "συλλήβδην" και στα "τυφλά" , όπως έχει πράξει ο χώρος σας για άλλες κατηγορίες ανθρώπων (γιαυτό και θα σας άξιζε , αν και δεν θα ήταν αλήθεια) . Έχετε όμως ευθύνη , γιατί τόσο καιρό επιτρέπατε και δεν απομονώνατε ενέργειες και πρακτικές που θα μπορούσαν να κοστίσουν ζωές . Γιατί δώσατε συγχωροχάρτι στην "επαναστατική βία" , χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς διάκριση . Γιατί οι λίγοι που είχαν το μυαλό και την ψυχραιμία , αντιμετώπισαν τις μολώτοφ σαν στραγάλια και τις βαριοπούλες σαν λαστιχένια αποκριάτικα σφυράκια . "Έλα μωρέ , δεν τρέχει..." . ΑΛΗΘΕΙΑ??? Η ΜΟΛΟΤΩΦ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΜΕΓΑΛΕ!!! . Πώς μπορείς να απαιτείς ψυχολογικά τέστ για τους μπάτσους για να φέρουν όπλα, αλλά να ανέχεσαι την μολότωφ στα χέρια του κάθε χουλιγκάνου ?? Ξέρω : "Αυτοί είναι δικοί μας..." . Και σε ρωτάω : ΕΙΝΑΙ???...Μάλλον όχι...Αλλά πάντως , αυτό δεν σας απαλάσσει απο την ευθύνη , όλα αυτά θα μπορούσαν να προβλεφτούν και να μην χάσουν αθώοι τις ζωές τους . Το άιμα αυτό είναι πάνω σας , όσο και στον Βγενο .

Πολύς κόσμος , εδώ και καιρό σε συζητήσεις τόσο μέσα όσο και έξω απο τον "horror" , ζητά να κοπούν οι καγκουριές . Αλλά ναι , ξέρω , αυτοί είναι συντηρητικοί και φασίστες .
Ούτε λέξη για την έκρηξη την δευτερα (αν δεν κάνω λάθος) απο οργάνωση ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ και με την γνωστή προκύρηξη "σκάσε και άκου" (πάω στοίχημα πως την έγραψε ο ίδιος που έγραψε και αυτή με τα ντόνατς) . Ούτε λέξη για τις βόμβες που σκάνε κάθε 3 και λίγο , λες και επρόκειτο για βαρελότα ,άρα δεν τρέχει και τίποτα... Είναι όλα στο πλάισιο της "επαναστατικής βίας " , του "αγώνα" . Όσο για το μεταναστόπουλο που έγινε κομμάτια?? "Δεν το κάναμε εμείς...". Μαιστα...Θα μπορούσατε πάντως , έστω και κατα λάθος...

Για να τελειώνω , αν δεν θέλεις κράτος , πρέπει να αποδείξεις πως δεν το έχεις ανάγκη . Πρωτοβουλίες όπως το στέκι μεταναστών και το μικρόπολις συντελούν προς αυτή τη κατεύθυνση . Ο κόσμος περισσότερο απο όλα (απο τη βία , οικ. κρίση -ας γελάσω- τρομοκρατία) υποφέρει απο τον φόβο του . Αν τον εντείνεις , είσαι μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης . Ο κόσμος φοβάται πως δεν μπορεί χωρίς κράτος , χωρίς να έχει κάποιον να του λέει τι να κάνει . Αν θές να λέγεσαι αναρχίκός και να συμβάλλεις στην απελευθέρωση , πρέπει με την πράξη και τη στάση σου , να του αποδείξεις πως ΜΠΟΡΕΙ και πως δεν έχει τίποτα να φοβηθεί , πως υπαρχουν άλλοι τρόποι , πιό ανθρώπινοι και πίο αποτελεσματικοί .

Και τα μπάχαλα , μόνο στην αντίθετη κατεύθυνση συμβάλλουν...ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ , συντελούν στην μεγαλοποίηση της εντύπωσης πως η αστυνομία είναι ένα αναγκαίο κακό , για να μας προφυλάξει απο τους "άλλους" ,αυτούς που καίνε και καταστρέφουν . Την ιδια στιγμή βέβαια , white collar criminals πράττουν τα ίδια και χειρότερα , μέ άλλους τρόπους...
Και όχι μονο αυτό , αλλα τους κάνουν να φαίνονται και θύματα .

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε μία τράπεζα είναι να την δυσφημίσεις , όχι να την κάψεις (και "υλικό" , υπάρχει - οι τύποι είναι πιό σάπιοι κι απ'τη κολαση) Αλλά αυτό προϋποθέτει επιχειρήματα , έρευνα , σκέψη και επικοινωνία με τους άλλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου