Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ο Φασισμός...

Με μία αλήστου μνήμης φασιστική επιχείρηση η “νέα διακυβέρνηση” έκλεισε το μοναδικό οικονομικό κανάλι της χώρας, το SBC που συνεργάζεται με το εγκυρότερο παγκόσμιο δίκτυο, το bloomberg. Με μεθοδολογία …Αρκουδέα, κατέβασε πραξικοπηματικά τις κεραίες στον Υμηττό και συνέλαβε εν μέσω διαπληκτισμών τον ιδιοκτήτη του καναλιού κύριο Ηλία Κοπανίτσα.

Η χρονική συγκυρία της πράξης γεννά πολλά ερωτηματικά αφού το κανάλι έχει αμιγώς οικονομική θεματολογία που όπως είναι επόμενο απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας που ανησυχεί και θέλει έγκυρη ενημέρωση χωρίς πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες. Ειδικά τώρα που κρίνεται η πορεία της χώρας αλλά και οι κυβερνητικές επιλογές, η εν λόγω ενέργεια παίρνει άλλες διαστάσεις και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

Να σημειωθεί ότι το SBC είναι το μοναδικό κανάλι που παρουσίασε αναλυτικά τα επίμαχα άρθρα του περιβόητου μνημονίου όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα, σε αντίθεση με τα άλλα μέσα που παρότι είχαν τον μνημόνιο ως πρώτη είδηση επί εβδομάδες (σε θεωρητικό επίπεδο) δεν παρουσίασαν τα επίμαχα στοιχεία.

Όπως για παράδειγμα οτι:

1) Ορίζεται οτι η συμβαση ορίζεται και διέπεται με βαση το Αγγλικό δίκαιο

2) Αναφέρεται ρητά οτι : “Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων
παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του
στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της
ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης
δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών
στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος”

3)Επίσης , είναι τουλάχιστον αστεία η
απάντηση του κυβ.εκπροσώπου για το θέμα στην σχετική ερώτηση του κ.ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ , μπορείτε να την δείτε εδώ
(http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8808823)

4) Ολόκληρο το κείμενο της σύμβασης εδώ
(http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8808823)

5) Φρίκη...

επίσης , Σύμφωνα με το κείμενο της σύμβασης, οι δανειστές μπορούν με γραπτή ειδοποίηση που επιδίδεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ακυρώσουν τη Δανειακή Διευκόλυνση και ή να απαιτήσουν το ανεξόφλητο κεφάλαιο των δανείων ως άμεσα απαιτητό και πληρωτέο, μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους, σε περίπτωση που:

- Η Ελλάδα αδυνατεί να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό κεφαλαίου ή τόκων στο πλαίσιο οποιουδήποτε δανείου ή οποιαδήποτε άλλα οφειλόμενα ποσά βάσει της παρούσας Σύμβασης την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας, είτε εξ ολοκλήρου είτε εν μέρει.

- Η Ελλάδα ή οι φορείς (δημόσιοι) αθετούν κατά την εκτέλεση οποιαδήποτε υποχρέωση που απορρέει από την παρούσα Σύμβαση και η εν λόγω αθέτηση υποχρεώσεων συνεχίζεται για χρονικό διάστημα ενός μηνός αφότου έχει επιδοθεί σχετική έγγραφη ειδοποίηση στο δανειολήπτη από τους δανειστές.

- Οι υποχρεώσεις του δανειολήπτη (της Ελλάδας), στο πλαίσιο της παρούσας Σύμβασης, κρίνονται από οποιοδήποτε καθ’ ύλην αρμόδιο δικαστήριο ως μη δεσμευτικές ή εκτελεστές έναντι του δανειολήπτη ή κρίνονται παράνομες από καθ’ ύλην αρμόδιο δικαστήριο.

- Διαπιστώνεται ότι, σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση ή με το Μνημόνιο Συνεννόησης, ο δανειολήπτης, ή ο αντιπρόσωπος του δανειολήπτη, ενέχεται σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα ή σε οποιεσδήποτε επιζήμιες ενέργειες για τους δανειστές.

- Η Ελλάδα δεν προβαίνει σε εμπρόθεσμες αποπληρωμές προς το ΔΝΤ.

- Ο δανειολήπτης γενικώς δεν καταβάλλει το Σχετικό Χρέος του, κατά τις ημερομηνίες οφειλής του, ή προβαίνει σε αναστολή πληρωμών του Σχετικού Χρέους του ή των ανειλημμένων ή εγγυημένων υποχρεώσεών του.

Άρα και η αναδιαπραγμάτευση του χρέους θα έχει ως συνέπεια την κατάσχεση στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου (αν ερμηνεύω καλά την τελευταία παράγραφο)

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα το κανάλι είχε προγραμματίσει αναλυτικό αφιέρωμα στα επίμαχα άρθρα του μνημονίου που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου εδώ και λίγες ημέρες, ιδιαίτερα των όρων δανεισμού και το κομμάτι απώλειας Εθνικής κυριαρχίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απόψε θα γινόταν και αναλυτική αναφορά στην εξεταστική της Siemens και τα πρόσφατα στοιχεία που αφορούν συνεργασίες της SIEMENS με εταιρείες δημοσίων σχέσεων, πως κινείται το κύκλωμα “διαχείρισης κρίσεων” και φαινομενικά άσχετες συνεργασίες επιχειρηματιών που όλοι όμως είχαν ως κοινό σημείο αναφοράς την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Τέλος ,
Παρενέβη ο εισαγγελέας για να διερευνήσει τις δηλώσεις για πιθανή πτώχευση. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Στην Ελλάδα του 2010, πρέπει να ποινικοποιηθεί κάθε άποψη που δεν βολεύει τους κυβερνώντες, που πιστεύουν ότι όλα πάνε καλά.


Θα θέλαμε να δούμε πως θα μπορέσει ο κύριος εισαγγελέας πρωτοδικών να αντικρούσει τους ισχυρισμούς περί πιθανολογούμενης πτώχευσης που εικάζουν οικονομολόγοι, όπως ο Ρουμπίνι ή ο νομπελίστας Κρούγκμαν. Επίσης θα πρέπει να δούμε πως θα καταφέρει να διαλευκάνει υποθέσεις περί κερδοσκοπίας που να βασίζονται πάνω σε δηλώσεις περί πτώχευσης. Και τέλος είμαστε περίεργοι να δούμε πως θα κοντράρει κερδοσκόπους όπως η Goldman Sachs και άλλους ξένους οίκους που διαχειρίζονται χρέος που αντιστοιχεί στο μισό ελληνικό ΑΕΠ.

Υ.Γ. Ο Γαλιλαίος πέθανε πριν από 5 αιώνες υπερασπιζόμενος το ότι η Γη κινείται. Για την Ελλάδα, ο μεσαίωνας δεν τελείωσε ακόμη... ειδικά για τους έλληνες πολιτικούς.

Μιλάμε λοιπόν για μία άθλια μεθόδευση με πολλές προεκτάσεις που δείχνει το πραγματικό πρόσωπο μίας κυβέρνησης που βγήκε με σύνθημα το “όλα στο φως” ενώ στην πραγματικότητα αγωνίζεται για να μην αφήσει χαραμάδα ανοιχτή.

Πηγές : Fmvoice , olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου