Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Σεβόμαστε την απεργία, υπηρετούμε την ενημέρωση

15/12/2010 06:00

Ενόψει των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων της ΕΣΗΕΑ, η Διοίκηση της DPG Digital Media, ανακοινώνει την υπεύθυνη στάση που θα κρατήσουν όλα τα διαδικτυακά της μέσα, με γνώμονα πάντα την συνεχή, έγκυρη και αντικειμενική πληροφόρηση του αναγνωστικού της κοινού.

Η Διοίκηση της DPG Digital Media σέβεται και αναγνωρίζει το δικαίωμα στην απεργία όλων των συνεργατών-μελών της ΕΣΗΕΑ.

Διαχωρίζει όμως ξεκάθαρα τη θέση της και γνωστοποιεί στο ευρύ διαδικτυακό αναγνωστικό κοινό, ότι τα ηλεκτρονικά μέσα ιδιοκτησίας DPG θα λειτουργήσουν κανονικά, παρέχοντας έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση κατά τη διάρκεια των απεργιών που έχει προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην ανωτέρω απόφαση είναι:

1) Η ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών (και συγκεκριμένα, των Ελλήνων χρηστών του Ίντερνετ εντός και εκτός ελληνικών συνόρων) αποτελεί για μας πρωταρχικό σκοπό ύψιστης σημασίας, ιδιαιτέρως δε, σε περιόδους έντονης κρίσης και επαναλαμβανόμενων απεργιών, οι οποίες ελοχεύουν τον κίνδυνο της ελλιπούς πληροφόρησης ή κάποιες φορές, ακόμη και της παραπληροφόρησης.

2) Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις τακτικές και τις νοοτροπίες των ηγετικών στελεχών της ΕΣΗΕΑ.
Πώς ζητά ο κ. Σόμπολος την στήριξη όλων εκείνων των χιλιάδων νέων δημοσιογράφων που εργάζονται σε ιντερνετικά μέσα, όταν την ίδια στιγμή η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ αρνείται να τους αναγνωρίσει ως ισότιμα μέλη;
Ποιους δημοσιογράφους άραγε εκφράζει-εκπροσωπεί πλέον ο κ. Σόμπολος και η λοιπή ηγετική ομάδα της ΕΣΗΕΑ;
Ποια η στάση της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ απέναντι στα διαδοχικά λουκέτα σε σειρά εντύπων που ως αποτέλεσμα είχαν να μείνουν άνεργοι εκατοντάδες δημοσιογράφοι;

Ποιες είναι οι προσπάθειες για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των χιλιάδων μη προνομιούχων δημοσιογράφων;
Αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία ζητούν άμεσα σαφείς απαντήσεις, καθώς η πλειονότητα των έντιμων και ικανών δημοσιογράφων, οδηγείται και θα οδηγηθεί με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς στην ιντερνετική απασχόληση, ενώ η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ή να μην επιθυμεί να αντιληφθεί τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον χώρο της ενημέρωσης.

3) Η ελληνική κοινωνία δικαίως έχει ταυτίσει συγκεκριμένα πρόσωπα και αντιλήψεις συνδικαλιστών με ένα σάπιο σύστημα το οποίο αποδομείται με ταχείς ρυθμούς. Δικαίως, γιατί αυτά τα πρόσωπα, με το βίο και τις αποφάσεις τους, κατέδειξαν εμφανώς ποιους σκοπούς υπηρέτησαν και υπηρετούν.
Εμείς, μένοντας έξω από τέτοιου είδους παιχνίδια, δεν δεχόμαστε να γίνουμε μέρος αυτού του συστήματος, αντιδρούμε ουσιαστικά, παρέχοντας συνεχή και έγκυρη ενημέρωση, αφουγκραζόμενοι την κοινή γνώμη, εγκαθιδρύουμε ένα νέο ήθος και αποδεσμευμένοι από συμφέροντα, πρωτοστατούμε ενάντια σε εκείνους που επιθυμούν να χειραγωγήσουν την ενημέρωση.

Η αλήθεια στο διαδίκτυο δεν μπορεί να μείνει κρυφή! Γι’ αυτό η ενημέρωση πρέπει να είναι διαρκής και ακατάπαυστη.

Και ας μην ξεχνάμε, ισχυρός πολίτης είναι ο σωστά ενημερωμένος πολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου