Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ...

Goldman Sachs: Στα 3,3 δισ. δολ. τα κέρδη
Αύξηση κερδών και εσόδων παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο η Goldman Sachs Group σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 3,3 δισ. δολ., ή 5,59 δολ. ανά μετοχή, από 1,66 δισ. δολ., ή 3,39 δολ. ανά μετοχή, το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 12,78 δισ. δολ. από 9,43 δισ. δολ. Οι αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη της τράπεζας στα 4,16 δολ. ανά μετοχή κα τα έσοδα στα 11 δισ. δολ.

“Η απόδοσή μας το πρώτο τρίμηνο αντανακλά τα σημάδια ανάκαμψης σε όλο το φάσμα της οικονομίας και την ισχύ του πελατειακού μας franchise,” σημείωσε ο CEO της τράπεζας Lloyd C. Blankfein.

----------------------------------------------------------------------------------

Citigroup: επιστροφή στην κερδοφορία, με εντυπωσιακά κέρδη 4,43 δισ. δολ. για το α' τρίμηνο 2010


Την πραγματοποίηση εντυπωσιακών κερδών 4,43 δισ. δολ. (3,27 δισ. ευρώ) για το πρώτο τρίμηνο 2010 ανακοίνωσε ο τρίτος μεγαλύτερος χρηματο-πιστωτικός όμιλος των ΗΠΑ, Citigroup. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αυτό, κατέστη δυνατό μετά την πραγματοποίηση μικρότερων προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις στα αποτελέσματα του ομίλου.

Τα ανωτέρω κέρδη αντιστοιχούν σε 15 σεντς δολαρίου ανά μετοχή, που αποτελούν σημαντική βελτίωση έναντι των ζημιών 18 σεντς ανά μετοχή ή συνολική ζημία 966 εκατ. δολ. μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας, στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αν και το Citigroup θεωρούταν από τους αναλυτές ένα από τα πλέον αδύναμα μεταξύ των κύριων χρηματο-πιστωτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ, φαίνεται να ανακάμπτει. Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής του Citigroup, Βίκραμ Πάντιτ είχε αναφέρει ότι, η τράπεζα βρίσκεται και πάλι σε τροχιά επιστροφής σε βιώσιμη κερδοφορία και ότι, οι ζημίες από το επισφαλές ενεργητικό της θα είναι "διαχειρίσιμες", σε περίπτωση ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας επί Γης.

Η βελτίωση της προοπτικής ανάκαμψης της χρηματο-πιστωτικής αγοράς έχει οδηγήσει τις τιμές των μετοχών των τραπεζών που θεωρούνται ότι εμφανίζουν τους μεγαλύτερους κινδύνους, σε άνοδο μεγαλύτερη από την αντίστοχη σε ανταγωνίστριες τράπεζες που φέρονται να εμφανίζουν μικρότερους κινδύνους, γεγονός που αποδίδεται στο ότι, οι συγκεκριμένες τράπεζες έχουν να κερδίσουν πολλά περισσότερα από μία ενδεχόμενη ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ.

----------------------------------------------------------------------------------

Αυξημένα κατά 55% τα κέρδη της JPMorgan Chase
Πηγή: Express.gr 15/04/10-10:13

ANOΔO 55% σημείωσαν τα κέρδη α' τριμήνου της αμερικανικής τράπεζας JPMorgan Chase, χάρη στην πολύ καλή πορεία της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής αλλά και της μείωσης των προβλέψεων έναντι επισφαλειών. Τα κέρδη άγγιξαν το επίπεδο των 3,33 δισ. δολαρίων ή 74 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 2,14 δισ. δολαρίων ή 40 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Το γεγονός ότι τα κέρδη του ομίλου ξεπέρασαν σημαντικά τις προβλέψεις –τα τοποθετούσαν στα 64 σεντς ανά μετοχή– ήταν αρκετό για να οδηγήσει σε ισχυρή άνοδο άνω του 4% τη μετοχή της JPMorgan Chase στη Wall Street αλλά και να στηρίξει τον τραπεζικό κλάδο τόσο στην αμερικανική, όσο και στις ευρωπαϊκές μετοχικές αγορές. Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 11% στα 27,7 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από τη μονάδα επένδυσης κεφαλαίων στις αγορές σταθερού εισοδήματος (όπως για παράδειγμα τα ομόλογα) έφθασαν στα 5,46 δισ. δολάρια από 4,89 δισ. δολάρια που ήταν στο α'Α τρίμηνο του 2009. Οι προβλέψεις έναντι επισφαλειών για όλες τις μονάδες του ομίλου υποχώρησαν στα 7 δισ. δολάρια από 10 δισ. δολάρια που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους. Η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής είχε κέρδη 2,47 δισ. δολαρίων, δηλαδή σε αυτήν αντιστοιχεί το 74% των συνολικών κερδών του ομίλου.

----------------------------------------------------------------------------------

"Για να καταλάβεις ποιός είναι υπάιτιος για μια κατάσταση , αρκεί να διαπιστώσεις ποιός επωφελείται απο αυτή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου