Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Η Goldman και η gold… woman

Εξηγούμαστε.
Αρκετοί φίλοι μας μάς ζητούν διευκρινίσεις για το άρθρο μας «H Goldman Sachs μας κυβερνά». Διευκρινίσεις για το πώς μας κυβερνά και τι μπορεί να κάνει ο Παπανδρέου και πώς.

Του Νίκου Μανεσιώτη
Για το πώς μας κυβερνά, η απάντηση είναι απλή. Η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς της υπέβαλε μήνυση για ένα προϊόν. Για ένα χρηματοοικονομικό προϊόν στο οποίο απέκρυπτε ορισμένα από τα δεδομένα της δημιουργίας του και παρουσίαζε κάποια ψευδή στοιχεία.

Εδώ, την έκαναν τσακωτή να νοθεύει μαζί με τον Σημίτη το δημόσιο χρέος για να μπούμε στην ΟΝΕ και κανείς από το Μαξίμου, από την κυβέρνηση, από την Δικαιοσύνη, από τις χρηματιστηριακές αρχές, δεν κατάλαβε τίποτα. Την ίδια αδιαφορία επέδειξαν, βεβαίως, και οι ευρωπαίοι, οι κατά τα άλλα θιγμένοι από εμάς τους διεφθαρμένους. Ούτε μήνυση, ούτε, καταγγελίες, ούτε κόκκινη κάρτα από τις μεγάλες ελληνικές και ευρωπαϊκές μπίζνες των ομολόγων, ούτε να ζητήσει ο κύριος Γιώργος να φέρουν πίσω τα λεφτά. Σε ό,τι αφορά το τι μπορεί να κάνει και το πώς, επίσης, η απάντηση είναι απλή. Από τα προαναφερθέντα εξάγεται. Μόνο έτσι θα καταλάβουν οι αγορές, οι τράπεζες, τα μεγάλα διεθνή κέντρα αποφάσεων ότι η Ελλάδα αλλάζει, οι Έλληνες αλλάζουμε. Το ζητούμενο, λοιπόν, επειδή πράγματι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, είναι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Υπάρχει;

Υ.Γ. Αλλά, για πολιτική βούληση σύγκρουσης με τις διάφορες Goldman Sachs συζητάμε;

Σήμερα, εξήμισυ μήνες μετά τις εκλογές, το Δημόσιο ελέγχεται ακόμα από τον μηχανισμό της Ντόρας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει αντικαταστήσει τους διευθυντές των εφοριών της προηγούμενης κυβέρνησης. Και περιμένει ο κ. Παπακωνσταντίνου αυτοί να του μαζέψουν λεφτά. Τα ίδια και στις δημόσιες τράπεζες. Οι «αυλές» Αράπογλου, Φιλιππίδη, και Μηλιάκου - άλλος στρατός της Ντόρας - παραμένουν στις θέσεις τους. Και περιμένει η κ. Κατσέλη από τις κρατικές τράπεζες στήριξη των πολιτικών της.

(ΠΗΓΗ : FMVOICE.GR)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου