Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

http://www.epicurus2day.gr/index.php/economicsystem/176-2010-04-22-22-31-49

Παρασκευή, 23 Απρίλιος 2010 00:09

[σημ. για μεγαλύτερη γραμματοσειρά και ευκρίνεια, επιλέξτε PRΙΝΤ - κάτω από τον τίτλο της ανάρτησης - για εμφάνιση σε νέο παράθυρο]



Το τελευταίο διάστημα παίζεται στο προσκήνιο πλέον το θέατρο του παραλόγου που επί δεκαετίες παιζόταν στο παρασκήνιο και στις πλάτες αυτού του λαού (όπως και σχεδόν κάθε λαού παγκόσμια)



Το κράτος, σαν κραγιοναρισμένη πόρνη, βγαίνει στο παζάρι των "διεθνών αγορών", βλέπε των πιστωτικών "ιδρυμάτων", βλέπε των τραπεζών που ΠΑΡΑΓΟΥΝ και ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ το χρήμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και επαιτεί για λίγα δανεικά τα οποία θα χρησιμοποιήσει για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του και όχι τίποτα αναπτυξιακές δήθεν ή κοινωνικές τάχα, στα πλαίσια του κράτους πρόνοιας. Άμεσες ανάγκες ρευστότητας. Η Ελλάς, δανείζεται δις ευρώ κάθε τρεις και λίγο την στιγμή που τα δημόσια έργα πνοής για όλη την χώρα (κυρίως υποδομής) τα οποία πλέον βρίσκονται υπό αίρεση και φυσικά αφορούν άμεσα την καθημερινότητα μας, δεν ξεπερνούν τα 10 δις. Ως πότε; Για πόσο; Μόνο ο φετινός προϋπολογισμός έχει ανάγκη γύρω στα 55 δις Ευρώ για να βουλώσει την τρύπα.

Η Ελλάς πληρώνει σε τόκους 12 δις μόνο εφέτος. Και με τους όρους που δανείστηκε εσχάτως, είναι βέβαιο ότι θα πληρώσει πολύ περισσότερα. Διότι οι αξιολάτρευτοι σύμμαχοι που έσπευσαν να βοηθήσουν την κατάσταση, δεν είναι τίποτε άλλο από τα ίδια κραγιοναρισμένα κοράκια που κατατρώγουν τις σάρκες αυτού (και κάθε) έθνους, ποδηγετούμενοι από το ιδιωτικό megalo-συμφέροντα. Καλό είναι να μετράς τα δάκτυλα σου όταν τους σφίγγεις το χέρι.

Και ερωτάται: Ποιος ο λόγος ύπαρξης της δημοκρατίας όταν εν τοις πράγμασιν πολιτική χαράζουν τα ιδιωτικά (όπερ ανεξέλεγκτα) megalo-συμφέροντα; Ποιος ο λόγος ύπαρξης του κράτους, όταν ο ιδιώτης μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει; Όταν ο ιδιώτης έχει την εξουσία την οποία τάχα μόνο "ο κυρίαρχος λαός" διαθέτει σύμφωνα με τα Συντάγματα, τις Διακηρύξεις και τις Χάρτες... O ιδιώτης που βαφτίστηκε "Αγορές" και αντί ελέγχου του επετράπη η "αυτορύθμιση"; Ο ιδιώτης που υπό τον μανδύα των "πιστωτικών ιδρυμάτων/οίκων", Ουργουελικό doublespeak, τζογάρει σε αγορές που δεν υπόκεινται σε κανέναν απολύτως έλεγχο (Over The Counter - OTC - Epicurus2day - Τα "χρυσά" τέκνα της ΑΠΑΤΗΣ, 27/10/2008, "Game(s) Over" 15/11/2009 ) προϊόντα που ισοδυναμούν με το δεκαπλάσιο του Παγκόσμιου Ακαθάριστου Προϊόντος.

Ζούμε σε εποχές οικονομικού φασισμού και υδροκεφαλισμού, πλήρους αποστέρησης της ιδιωτικότητας, διαφθοράς έως εκεί που δεν πάει ο νους του υγιούς ανθρώπου, έλλειψης παιδείας, έλλειψης ηγετών, έλλειψης ενημέρωσης, αμοραλισμού, τσάμπα μαγκιάς, τσάμπα αντιεξουσιαστικής μανίας, τσάμπα τσόντας και το κυριότερο: υποκρισίας. Η εποχή αυτή είναι πιο επικίνδυνη από άλλες του παρελθόντος. Τότε ο εχθρός ήταν φανερός, Τα δεινά επίσης. Ο στόχος επίσης. Σήμερα, ένας μπερδεμένος κόσμος, που δεν ξέρει τι - και το πιο σημαντικό, ποιος του φταίει, που δεν μαθαίνει σχεδόν ποτέ τα γιατί και δεν έχει καμία δυνατότητα να ψάξει ή να αναρωτηθεί, παρόλο που όλα είναι μπροστά του, όλα είναι εδώ έτοιμα να τα πιάσει, ντερλικωμένος από ό,τι πιο πρόσκαιρο μπορεί να του ικανοποιήσει τις αισθήσεις, ό,τι πιο εφήμερο και εν πλήρη αδιαφορία έως άγνοια για τις πραγματικές του ανάγκες, κοιτά (αποβλακωμένος) - βρίζει (αορίστως) - (ξε)σπάει (αποβλακωμένος και αορίστως) - και ύστερα στέκει, σαν την αγελάδα που κοιτάει το τρένο και μονολογεί "Την είδες την Τζούλια;"

Ναι, όλα είναι σκατά και πουλημένα, ναι οι πολιτικοί είναι γουρούνια αλλά στον κόσμο των αισθήσεων και των παραισθήσεων μας, πλέον ΜΟΝΟ τα ένστικτα μας μπορούμε να κατανοήσουμε. Είμαστε ήδη φυτά.

Αναρωτιέμαι τόσον καιρό, τι συμβαίνει και ουδείς αναρωτιέται...

Γιατί μια κυβέρνηση πχ έδωσε όσα συνεισφέρει ετησίως το κράτος, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλ. περίπου 300 εκατ. ευρώ, εφάπαξ, ως "αμοιβή", μαύρα, κάτω από το τραπέζι (120 δις παλιές δραχμούλες) στον παγκόσμιο νταβά που λέγεται Goldman Sachs, για να τις μαγειρέψει τα νούμερα, τα βιβλία (για την Goldman - Epicurus2day - H Μεγάλη της Φούσκας Σχολή 7/7/2009); Δηλαδή η μεγαλύτερη Αμερικανική Τράπεζα και οι πολιτικοί άρχοντες της μικρής Ελλάδας ταυτίζονται στο εξής: είναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

Πως ένα κράτος χρεοκοπημένο, λίγους μήνες προ της επίσημης χρεοκοπίας του, προσφέρει 28 δις Ευρώ (περισσότερα από όσα κόστισε η Ολυμπιάδα της Αθήνας) ως βοήθεια στα "πιστωτικά ιδρύματα" του τόπου, δηλ. τον Λάτση, τον Κωστόπουλο, τον Σάλλα, τον Αράπογλου εκ Citigroup, κλπ...

Πως ένας πρωθυπουργός μετά του υπουργού των Οικονομικών του, που επισήμως εξαπατούσαν τον λαό αυτού του τόπου επί έτη, στο πιο επίσημο ενιαύσιο κείμενο, το κατατιθέμενο στο πιο επίσημο θεσμικό όργανο, αναφέρομαι φυσικά στον Προϋπολογισμό του Κράτους και την Βουλή των Ελλήνων, πλατσουρίζουν ανέμελοι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τον δικαστικό έλεγχο, αντί να διώκονται και να καταζητούνται ως οι μεγαλύτεροι οικονομικοί και πολιτικοί εγκληματίες της Μεταπολίτευσης; Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Αλογοσκούφης και οι προπάτορες τους. Αντί να ξευτιλίζονται καθημερινά, όπως ξευτιλίζεται αναίτια και για το τίποτα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η αισθητική, η κουλτούρα μας και οι αξίες, στα τηλεοπτικά και έντυπα ρεντίκολα αυτής της χώρας. Σιωπή... Άκρα του τάφου... Ναι, ξαφνικά, όπως χτυπά το ξυπνητήρι, "έτυχε" να φαλιρίσουμε.

Που πήγαν 100 τρις δραχμές δημόσιου χρέους σε λιγότερα από 40 χρόνια με 2 συγκεκριμένα κόμματα να νέμονται την εξουσία σε ολόκληρη αυτήν την περίοδο; Από το μηδέν στο 100 (Epicurus2day - Δημόσιο Χρέος (Οι μοιραίοι) 17/1/2009, 14 μήνες πριν...) . Σε ποιες τσέπες; Σε πόσες τσέπες; Πως εμφανίζονται ως μωρές παρθένες, οι νυν κυβερνώντες; Πόσοι εξ αυτών "εκ μηδενικής βάσης" απέκτησαν περιουσίες πολιτευόμενοι; Ή μάλλον: πόσοι δεν απέκτησαν;

Η Ελλάς μετά την Δικτατορία, αποφάσισε, τους πολλούς, επί επταετία βαρβάρους, κατάπτυστους, λεχρίτες και ρουφιάνους, να τους αφήσει άθικτους εις ένδειξιν "δημοκρατικής ανωτερότητος". Στην ουσία, προκειμένου να μην θιγούν οικονομικοί παράγοντες που θυσαύρισαν κατά την επταετία και προκειμένου να μείνουν άθικτοι επίσης, κάποιο μεγαλόσχημοι βουτυρωμένοι κώλοι. Και οι εκ Δύσεως πατρόνες. Και οι εξ Ανατολής ινστρούκτορες.

Κάποιοι εξ αυτών (διότι ο χρόνος νικά τα πάντα) πρωτοστάτησαν έκτοτε, στην "οικονομική ζωή", την "πολιτική ζωή", "την δημοσιογραφία", την τέχνη, τα σώματα "ασφαλείας", κλπ.

Ως μη γεγραμμένες και μη γενόμενες οι αμαρτίες τους.

Τα οικονομικά και άλλα εγκλήματα όμως, ζητούν τιμωρία. Δεν μπορεί το έλασσον (μια υπεξαίρεση πχ κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) να είναι κακουργηματική και να επισύει ποινές φυλάκισης ετών και οι ΜΕΓΙΣΤΟΙ εγκληματίες να σουλατσάρουν δώθε κείθε. Και να πρωταγωνιστούν στο μέλλον μας. Όχι η εθνική αλλά η ατομική μας αξιοπρέπεια ζητά απαντήσεις.

Ας γίνει αντιληπτό τούτο. Δεν είναι αποδεκτό από τον σύγχρονο άνθρωπο η κάθε μορφής βία εναντίον του.

Αυτό έγινε πάντως αντιληπτό από αυτούς που έπρεπε για τους λόγους που τους αφορούν. Έτσι, τα άρματα δεν μπορούν τόσο εύκολα να ξαναβγούν στους δρόμους όπως πριν 35 χρόνια. Ας μην ανησυχείτε. Ούτε να σε βασανίσουν μπορούν. Ούτε να σου βουλώσουν το στόμα.

Το άρμα πρέπει (έπρεπε) να μπει στην ζωή σου πλέον, αλλιώς, Από αλλού. Από το "παράθυρο" ας πούμε. Και όταν θα (που ήδη έχει) στρογγυλοκαθίσει στο σαλόνι σου, δεν μπορείς να το βγάλεις. Το χειρότερο: είναι πια μέρος του εαυτού σου, της ζωής σου, του τίποτα (μας).

Στο Site αυτό προαναγγέλθηκαν πολλά. Η έκταση της οικονομικής κρίσης ( Epicurus2day - Ζωή σε δόσεις (επί πιστώσει) 22/10/2008, Epicurus2day - Δια-σώστε με (αν μπορείτε) 12/10/2008, Epicurus2day - Ένα ψέμα που το έλεγαν Αλήθεια, 29/11/2008). Ο υπόγειος ρόλος των "οικονομικών κέντρων" που εξουσιάζουν τα ΠΑΝΤΑ (Epicurus2day - Στη "Νέα Εποχή" 6/12/2008, Epicurus2day - Επιστροφή στο μέλλον 12/5/2009, Epicurus2day - The Wizard(s) of Oz 8/11/2008 κλπ) .

Η κατάρα του μονεταρισμού και πιο πολύ απ'όλα η ΑΙΤΙΑ του προβλήματος. Η αιτία του προβλήματος είναι το παραχωρηθέν στους "τραπεζικούς κύκλους" εκδοτικό προνόμιο (ενδεικτικά: εδώ και εδώ). Ο έλεγχος του χρήματος. Ούτε η επιχειρηματικότητα είναι φαύλη αφεαυτής, ούτε η ανάπτυξη, ούτε η ελεύθερη αγορά. Φαύλη είναι η άκριτη και χωρίς όρους παραχώρηση της εξουσίας στους λίγους. Η αδιαφανής δραστηριότητα τους. Η έλλειψη ελέγχου.

Η δυνατότητα τους να είναι κράτος εν κράτει, να μπορούν εν μία νυκτί να καταρρακώσουν την αξιοπρέπεια και αυτήν καθεαυτήν την υπόσταση κρατών ολόκληρων. Μας κρατούν όλους από εκεί που δεν γράφεται. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να σταματούν να μας δανείζουν να ορίζουν τα επιτόκια δανεισμού μας, την ροή της χρηματοδότησης μας, το μέγεθος της, τα όρια της,το πόσα θα πληρώνουμε, πόσο θα δουλεύουμε, που θα τα δίνουμε κλπ. Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτούς τους οικονομικούς τρομοκράτες. Η πολιτική είναι ένα χαριτωμένο πιόνι στα χέρια τους. Σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Η πολιτική είναι μια εφήμερη χαριτωμένη περιπέτεια, την οποία "αξίζουν" μόνο οι επίορκοι και οι μειοδότες. Αυτοί επιβιώνουν. Οι σφουγγοκωλάριοι και οι οσφυοκάμπτες. Οι τσανακογλείφτες.

Η Ελλάδα μπήκε "ξαφνικά" στο στόχαστρο. Η Ελλάδα κρίνεται ανεπαρκής και αναξιόχρεη, όταν πχ η Ιαπωνία, την ίδια στιγμή έχει Χρέος προς ΑΕΠ άνω του 200%. Όταν η Ιταλία έχει άνω του 100%. Όταν η Ιρλανδία έχει αυξήσει το χρέος της προς ΑΕΠ κατά 300% τα τελευταία 3 χρόνια. Όταν στην Ισπανία η ανεργία αυξήθηκε κατά 40% σε 3 χρόνια και το χρέος καλπάζει. Και πάει λέγοντας. Απλά αυτήν την στιγμή το "σύστημα" λέει "Ελλάδα".

Τα κερδοσκοπικά πρεζόνια που έχουν ρίξει σε 20ετή αποπληθωρισμό την Ιαπωνία, που έχουν χρεοκοπήσει την Αργεντινή, που έχουν εκτινάξει τις τιμές των τροφίμων και του πετρελαίου με πρόσχημα την "ζήτηση" - που ποτέ δεν υπήρξε (Epicurus2day - Η κρίση της ζωής μας 12/11/2008)- που δημιούργησαν τη νομισματική κρίση της δεκαετίας του '90 με υπερπρωταγωνιστή τον πολύ κ. Sorros, απλά αυτήν την περίοδο έριξαν το κέρμα τους καταδώ. Μπορούν να μας πάνε όπου θέλουν. Βασανιστικά ή γρήγορα, με όποιον τρόπο επιλέξουν. Όσο αντέχαμε (δανειζόμενοι) αγοράζαμε τα πανάκριβα οπλικά τους συστήματα, τους βάζαμε συνεταίρους στις ομολογιακές μας εκδόσεις, τους εκχωρούσαμε τον εθνικό μας πλούτο, μας υποδείκνυαν την "ενδεδειγμένη οικονομική πολιτική", τους "κατάλληλους" πολιτικούς ηγέτες, τους "αρμόδιους συμβούλους". Μας αποκαλούν περιπαικτικά γουρούνια "PIGS" αλλά οι χοίροι γίνονται νόστιμο ζαμπόν, παρόλαυτά.

Σχεδόν όλοι οι ηγέτες της μεταπολίτευσης είναι Αμερικανόφερτοι. Η χούντα ήταν Αμερικανόφερτη. Όλες οι πολιτικές καμπάνιες "σκληρού ροκ" ήταν υπό την αιγίδα αμερικάνικων "image makers'. H πόλωση ήταν το όπιο του λαού. Ποτέ ο Έλληνας δεν αναρωτήθηκε. Πως και πλούτισαν τόσοι. Πως μπούκωσαν τόσα χρήματα. Πόσο θα άντεχε το δύσμοιρο κρατικό πορτοφόλι. Και με τι ανταλλάγματα;

Όλα είναι εδώ. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για ενημέρωση των προηγουμένων. Η κατάσταση είναι η ίδια και απαράλλακτη. Είναι διεθνής, δε.

Προς το παρόν μπορούμε να ακούμε τον κ.Λαζόπουλο να κηρύττει ως ένας νέος αριστερός προφήτης εκ Κολωνακίου, με ταρίφα κάποιων εκατομμυρίων Ευρώ, τον λόγο της αργυρώνητης αντίστασης. Αυτόν έχουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε. Τον τηλεοπτικό μας Θεό. Τον τηλεοπτικό μας Δικαστή κ. Τριανταφυλλόπουλο. Τον τηλεοπτικό μας Ιμάμη κ. Χατζηνικολάου. Τον τηλεοπτικό μας Σάτυρο κ. Αναστασιάδη. Τους τηλεοπτικούς Μαγείρους, τους τηλεοπτικούς Αρλεκίνους, κοκ Με μια σατανική ομοιότητα, άπαντες. Είναι μπουκωμένοι μέχρι σκασμού. Όχι γιατί είναι αυτό που είναι (το οποίο είναι απόλυτα θεμιτό). Αλλά για να είναι αυτοί που είναι. Σκεφτείτε το. Στο πρόσωπο τους θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Απλά έτυχε να είναι κατάλληλοι για τους ρόλους. Οι πλέον κατάλληλοι. Και ακίνδυνοι, φυσικά.

Μπορούμε να διαβάζουμε, να ακούμε, να συμβουλευόμαστε τους φιλάργυρους, που βύζαξαν μέχρι τελευταίας σταγόνας την ισχνή αγελάδα του κρατικού κορβανά - και έτσι επιβίωσαν - να οδύρονται για την κακή μας τύχη. Όταν προ καιρού πολλοί εξ αυτών μας διαβεβαίωναν ότι δεν τρέχει τίποτα. Όλα ήταν θεωρίες συνωμοσίας και καταστροφολογία. Όλα ήταν ένα ψέμα.

Ας κοιταχτούμε λίγο στον καθρέφτη. Δεν είμαστε τόσο όμορφοι όσο νομίζουμε. Είμαστε συνυπεύθυνοι. Και όσοι ακόμα παραπληροφορούν, αγνοούν ή κόπτονται για τα αφεντικά τους είναι και κάτι ακόμα: επικίνδυνοι. Και απέναντι μας.

Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Όσο μας αφορά εδώ, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να υψώσουμε την μαύρη σημαία της αγωνίας και του δεν πάει παραπέρα.

Δρυός πεσούσης, όμως, πας ανήρ ξυλεύεται. Δυστυχώς.

Kαι τώρα στο 'δια ταύτα'. Τι συμβαίνει:

Οι ΗΠΑ υπήρξαν τα τελευταία 50 χρόνια ο αιμοδότης της παγκόσμιας οικονομίας. Η παγκόσμια οικονομία έγινε, με τον ένα ή "άλλο" τρόπο Αμερικανοκεντρική και αυτό φυσικά δεν είναι νέο για κανέναν σας, ελπίζω. Το δολάριο απέκτησε κεντρικό ρόλο ως αποθεματικό νόμισμα "reserve currency" ειδικά μετά την εγκατάλειψη του gold standard για το οποίο τόσο επιμείναμε παλιότερα (Epicurus2day - FED: Οι Banksters στο τιμόνι 16/10/2008). Κάποιοι εξέλαβαν την σχετική αρθρογραφία ως στήριξη στο μέταλλο και άλλα τινά. Τώρα λοιπόν, ας καταστεί ξεκάθαρο ότι η υπονόμευση του gold standard στις αρχές του '70, είχε ως μόνο στόχο και σκοπό την εξάπλωση της Pax Americana δια της επιβολής του δολαρίου. Σε όλες τις τράπεζες παγκόσμια τα δολαριακά αποθέματα ήταν σε πρώτο και σχεδόν αποκλειστικό 'πλάνο'.

Είναι προφανές ότι τούτο συνέβη καθότι, μεταξύ άλλων, οι "αγορές" πλημμύρισαν ανεξέλεγκτα με χρήματα τα οποία δεν είχαν αντίκρισμα. Ήταν 'legal tender' όπως έχουμε ξαναπεί και όντας αποσυνδεδεμένα από τον χρυσό, αυτό υπήρξε το δεύτερο πλεονέκτημα της αποσύνδεσης από το μέταλλο. Πλεονέκτημα για τους λίγους.

Όταν το γιεν στην δεκαετία του '80 απείλησε το δολάριο, "ξαφνικά" η Ιαπωνική οικονομία κατέρρευσε.

Όπως παρατηρείτε στον αριστερό πίνακα, όταν η Ιαπωνική εξ Αμερικής φούσκα ξεφούσκωσε, το ίδιο συνέβη και στο γιεν ως αποθεματικό νόμισμα... Η ιστορία της Ιαπωνίας είναι πολύ διδακτική για όσους θέλουν να την μελετήσουν. Πως φούσκωσε και ξεφούσκωσε, για να καταλήξει από εν δυνάμει παγκόσμιος ηγέτης, σε έναν ασήμαντο και ακίνδυνο πλέον παίκτη. Κυρίως, ποιοι και πως το έπραξαν.

Εσχάτως, το Ευρώ αναδείχθηκε ως ισχυρό νόμισμα. Την τελευταία δεκαετία υποκατέστησε το δολάριο σε αρκετές συναλλαγές και μετά από πολλά χρόνια, στα αποθεματικά, ειδικά των καταπιεσμένων ποικιλοτρόπως, "αναπτυσσόμενων χωρών". Η επί δεκαετίες ΕΠΙΒΟΛΗ του Αμερικάνικου νομίσματος στους απείθαρχους, με κάθε μέσο (δεν εννοώ φυσικά διπλωματικό), δημιούργησε αρκετά απωθημένα έναντι του οικονομικού τρομοκράτη, που στα πλαίσια της δικαίωσης των συμφερόντων των πολυεθνικών του, δεν δίστασε να αιματοκυλήσει την Οικουμένη. Αυτό όμως είναι συζήτηση για άλλη ώρα.

Την ίδια περίοδο που το Ευρώ έκανε τα πρώτα του βήματα, το δολάριο έχανε το 1/3 της δύναμης του, καθότι απομειώθηκε σταδιακά στα αποθέματά έναντι της σταθερής στήριξης που έτυχε το Ευρωπαϊκό νόμισμα. Όχι άσχημα για τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας ενός νέου νομίσματος... Πολύ άσχημα για κάποιους που θέλουν να πατάνε στον σβέρκο τους αντιρρησίες.



[πηγή]

Παρατηρείτε στον ακόλουθο πίνακα συμπληρωματικά, τα όσα αναφέρθηκαν. Το πως το δολάριο "επωφελήθηκε" την "ατυχούς" Ιαπωνικής πτώσης και πως το ευρώ στηρίχθηκε κυρίως από τα αναπτυσσόμενα κράτη, από της ενάρξεως κυκλοφορίας του.

(πηγή)

Και κάπου εδώ και κάπως έτσι φτάνουμε στο "σήμερα". Ένα σκασμένο κράτος, με υποχρεώσεις 60 τρις, με ανοικτούς λογαριασμούς παντού, οικονομικούς, στρατιωτικούς, διπλωματικούς, ένα ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ κράτος που το παίζει υπερδύναμη, "ξαφνικά" βιώνει μια μέγιστη οικονομική κρίση. Ουσιαστικά σκοντάφτει σε ΚΑΠΟΙΑ από τα προβλήματα που έχει κρύψει κάτω από την μοκέτα.

Ο ρόλος της Αμερικής αλλάζει. Ο οικονομικός δερβέναγας πλέον είναι ανάπηρος. Η Αμερική έχει τώρα να επιλύσει το δικό της χρέος. Το δολάριο δεν είναι πια (και ούτε πρόκειται) το ισχυρό νόμισμα. Ο κύκλος του έχει κλείσει. Το ισχυρό νόμισμα πρέπει να προέλθει από αλλού. Από που; Από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Παγκοσμιοποίηση λαμβάνει χαρακτήρα Κεντροποίησης. Υφίσταται ανάγκη Διευθυντηρίου. Το οποίο, όπως ο ΟΗΕ, θα ελέγχεται από αυτούς που πρέπει. Και το οποίο θα μπορεί σε ένα βράδυ να γράψει ή να ξεγράψει την ιστορία ενός έθνους. Και το μέλλον του; Φυσικά, φυσικά...

Το ΔΝΤ αποφασίστηκε το 2008 στο Πίτσμπουργκ. στην Σύνοδο των G20 και όπως λέγεται εκτός ατζέντας, να αποκτήσει τον ρόλο της Παγκόσμιας Τράπεζας. Του δόθηκε ως μποναμάς ένα πακέτο 500 δις, το οποίο αφορά τα εκδιδόμενα από αυτό SDRs. Η μεγαλύτερη έκδοση SDRs που έγινε ποτέ από το ΔΝΤ ήταν 10 φορές μικρότερη και προ 30 ετών. Τα πράγματα αλλάζουν. Ο (απερχόμενος τάχα) δερβέναγας εν τω μεταξύ θα κοιτάξει να απαξιώσει αργά ή σταθερά το νόμισμα του για να μπορέσει να απαξιώσει το χρέος του. Να αναγεννηθεί... Το ΔΝΤ θα παράγει χρήμα (από το πουθενά φυσικά) και θα παίζει τον ρόλο που η FED παίζει στις ΗΠΑ. Θα αγοράζει με χρήμα προερχόμενο από κοπανιστό αέρα, χρέη κρατών ανά την υφήλιο και θα τα κάνει δικά του. Όχι τα χρέη, τα κράτη. "Debt Monetization"

Στην διαδρομή αυτή, κάτι έπρεπε να γίνει με το Ευρώ. Τα πράγματα είναι απλά. Ο πιο αδύναμος κρίκος επελέγη. Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, ανακαλύφθηκε λες και επρόκειτο για την ανακάλυψη ότι η γη δεν είναι επίπεδη. Θα μπορούσε να είχε συμβεί προ 5ετίας ή 10ετίας ή 20ετίας, ή μετά από 10 ή 20 χρόνια. Είναι τόσο απλό. Όποτε κι αν κάποιοι αποφάσιζαν ότι θα πρέπει να διακόψουν τον δανεισμό μας, ή να μας δανείζουν με μεγαλύτερα επιτόκια, θα χρεοκοπούσαμε. Ο στόχος ήταν α. να πληγεί το Ευρώ, β. να μας στείλουν ως παράδειγμα χώρας - μέλους προς μίμηση στο ΔΝΤ, γ. να έχουν τον στρατηγικό έλεγχο μιας χώρας που εσχάτως έδειχνε να απολαμβάνει τα 35 χρόνια ανεξαρτησίας της και να ανακτά δυνάμεις (με τις όποιες φυσικά ατέλειωτες παθογένειες αυτού του λαού). Στην πορεία θα ακολουθήσουν και άλλοι. Έτσι δεν έγινε με δολιοφθορές και ανατροπές καθεστώτων στο παρελθόν; Με στρατιωτικά χτυπήματα ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Σερβία. Με την αντιμετώπιση της "τρομοκρατίας";

Κλπ.

Ο έλεγχος της αγοράς ομολόγων γίνεται από τις τράπεζες. Είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί μια false flag κρίση και έπειτα να αναλάβουν οι οικονομικοί τρομοκράτες να δημιουργήσουν κλίμα. Αν θέλουν μπορούν αύριο να αυξήσουν τα CDS (τα θυμάστε; Epicurus2day - CDS - Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά τους θαναι 05/11/2008, Epicurus2day - CDS - 5/9/2008), τα spreads, τον ΓΔ κατά 100% σε μία ημέρα. Κάποτε έλεγαν ότι η Αγορά είναι πιο δυνατή από τον καθένα. Στις ΗΠΑ εδώ και καιρό, αρκετοί ενεργοί παίκτες, σοβαροί παίκτες, έχουν πάψει να το πιστεύουν. Όταν οι μεγάλες εταιρείες έχουν πλέον οικονομική δύναμη και τζίρους πολύ μεγαλύτερους από τα κρατικά ΑΕΠ, είναι λογικό. Όταν βρίσκονται σε όλα τα κέντρα αποφάσεων, είναι λογικό Το lobbying στις ΗΠΑ τι είναι;

Στην Αργεντινή το 2000, μούντζωσαν το ΔΝΤ και αποφάσισαν ότι θα προσπαθήσουν μόνοι να βγουν από το αδιέξοδο. Σε 3 χρόνια είχαν ανάπτυξη άνω του 8% και ένα καθαρό κούτελο.

Η λύση είναι μία. Μακριά από τον διάολο και προσπάθεια αναγέννησης από τις στάχτες. Αλλιώς δεν έχουμε ιδέα τι μας περιμένει.

Μόνο που για να συμβεί αυτό θέλουμε αποκαθήλωση όλων των σκιάχτρων που μας περιβάλουν Μπορούμε; Πολύ αμφιβάλλω. Ο ραγιαδισμός, η ατολμία και η μιζέρια μας, δεν μας το επιτρέπουν.

Τέλος των ειδήσεων.



ΥΓ. Το χρηματιστηριακό μας μέλλον: ο δείκτης ICEX της Ισλανδίας.





"Κυρίες και κύριοι.

Η λέξη μυστικότητα είναι μη αποδεκτή σε μια ελεύθερη και ανοικτή κοινωνία.

Και είμαστε ως άνθρωποι, κληρονομικά και ιστορικά αντιμέτωποι με μυστικές κοινωνίες.

Με μυστικούς όρκους και μυστικές διαδικασίες.

Είμαστε αντιμέτωποι με μια μονολιθική και ανελέητη συνωμοσία.

Η οποία βρίσκεται κυρίως μέσα στη κυβέρνηση και θέλει να επεκτείνει το πεδίο επιρροής της.

Με διείσδυση αντί για αποφυγή, με υπονόμευση αντί για εκλογή,

με εκφοβισμό αντί για ελεύθερη επιλογή.

Είναι ένα σύστημα που έχει στρατολογήσει τεράστιες ποσότητες

ανθρώπινων και υλικών πόρων.

Υψηλά αποδοτικός μηχανισμός που συνδυάζει στρατιωτικές, διπλωματικές, κατασκοπευτικές, οικονομικές, επιστημονικές και πολιτικές λειτουργίες.

Οι προετοιμασίες (τους) δεν διεξάγονται δημόσια.

Τα λάθη τους θάβονται και δεν δημοσιεύονται.

Οι ενέργειες τους αποσιωπώνται και δεν αναφέρονται.

Καμία δαπάνη δεν ελέγχεται κανένα μυστικό δεν αποκαλύπτεται.

Γι’ αυτό ο Αθηναίος νομοθέτης Σόλων θέσπισε ως έγκλημα για κάθε πολίτη την αποφυγή της δημόσιας αντιπαράθεσης.

Ζητώ την βοήθεια σας, στην τεράστια προσπάθεια πληροφόρησης και αφύπνισης του Αμερικανικού λαού.

Είμαι αισιόδοξος πως με την βοήθεια σας, ο άνθρωπος θα γίνει αυτό που γεννήθηκε να είναι.



Ελεύθερος και ανεξάρτητος."



John Kennedy "JFK" -

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ την 27.4.1961 ενώπιον της Αμερικανικής Ένωσης Συτακτών

Μην αφήσουμε ο ένας τον άλλον μόνο του

Βαρεμένοι σοσιαλιστές, θείτσες, εμετικοί ακροδεξιοί και λοιποί πραγματευτάδες που πλούτισαν στις πλάτες μας, τώρα μας κατηγορούν. Λένε πως εμείς φταίμε για την κατάντια μας λόγω της σπατάλης μας. Ποιοι μιλάνε; Αυτοί που έκαναν την βίζιτα επάγγελμα. Αυτοί που γονάτισαν την χώρα μας, κάνοντας την χυδαιότητα και την απάτη, επιστήμες. Από την άλλη τα ζώα της παγκοσμιοποίησης μας περνάνε για τόσο μ@λ@κες που πιστεύουν πως θα περπατάμε γονυπετείς και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε (όχι να ζούμε) καταναλώνοντας. Το ξαναέγραψα: Από την στιγμή που όλοι έχουμε κάνει την διάγνωση του προβλήματος, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην δράσουμε. Αφού δεν αντιδρούμε σημαίνει πως είμαστε δειλοί, οπότε ή θα τους ανεχτούμε μιζεριάζοντας ή θα μας κάνουν ότι θέλουν κι εμείς θα σιωπούμε.

Υπάρχει λύση: Να ανακτήσουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Πως; Να οργανωθούμε! Όλοι! Ανεξαρτήτως τι πιστεύουμε και που ανήκουμε. Να μην τους αφήσουμε να μας επιβάλουν μια νέα χούντα!

Καλώ όλους τους bloggers να αναδημοσιεύσουν το παρόν κείμενο και να οργανωθούμε όλοι σαν ελεύθεροι και απλοί πολίτες, έχοντας το πλεονέκτημα της επικοινωνίας μεταξύ μας που μας δίνει το ίντερνετ και να σαμποτάρουμε και να διώξουμε τους απατεώνες από την χώρα μας. Ας μην φοβόμαστε, δεν θα μας κάνουν τίποτα, ποντάρουν στην ανοχή μας και στο ότι δεν αντιδράμε. Να ανταλλάξουμε σχέδια και ιδέες αντίστασης. Χωρίς καπελώματα και σημαίες.

Μην αφήσουμε ο ένας τον άλλον μόνο του.

Μην αφήσουμε ο ένας τον άλλον μόνο του.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ρεκόρ κερδοφορίας για την FED

Το 2009 βρήκε την Federal Reserve να σημειώνει αύξηση κερδών κατά 50%, φτάνοντας στο νέο ρεκόρ των 53,4 δις δολ.
Στην ανακοίνωση της για το 2009 η Fed επισημαίνει ότι μεταβίβασε περισσότερα από 47,4 δισ. δολ. από τα κέρδη της στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και το ενεργητικό της στα τέλη του 2009 διαμορφώθηκε στα 2,235 τρισ. δολ. από 2,246 τρισ. στα τέλη του 2008.

Όπως είπα και σε άλλη ανάρτηση , στην μονεταριστική ζούγκλα που ζούμε, αν θέλεις να καταλάβεις ποιός προκαλεί μια κατάσταση , αρκέι να εξακριβώσεις ποιός επωφελείται...

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Σε εξαθλιωμένη αγορά...

Εάν αποφασίσουν τα πέντε-έξι μεγάλα χαρτοφυλάκια να οδηγήσουν την αγορά προς τη μία ή τηνάλλη κατεύθυνση μπορούν να το κάνουν με λίγα κομμάτια, τόνισε ο υπεύθυνος Επενδυτικής Στρατηγικής της Βορείου Ελλάδος ΑΧΕΠΕΥ Γιώργος Σερεμέτας, μιλώντας στην fmvoice.gr.

Σε αυτή την κατέυθυνση βοηθά το γεγονός ότι η αγορά μας είναι εξαθλιωμένη και μονοπωλιακή, ωστόσο οι ξένοι δεν μειώνουν τις θέσεις τους, διότι θεωρούν ότι για τα συμφέροντά τους η εγχώρια αγορά είναι καλή.

Σκληρή κριτική άσκησε το στέλεχος της χρηματιστηριακής σε όσους διαχειρίζονται τις υποθέσεις των δημόσιων οικονομικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι όλοι αυτοί πληρώνονται με υψηλούς μισθούς για να είναι 10 βήματα μπροστά από όλους τους άλλους και στις δύσκολες καταστάσεις να δίνουν αποτελεσματικές λύσεις.

Αφορμή για την κριτική αυτή, στάθηκε η υπόθεση με τον διευθυντή ο οποίος στη δευτερογενή αγορά κι επί τέσσερις μήνες το Τ+3 το μετέτρεψε σε Τ+10 που αντιστοιχεί σε αμύθητα ποσά για τους ελάχιστους οίκους, που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη αγορά.

«Εάν επιτρέψουμε εμείς, οι χρηματιστηριακές το Τ+3 να γίνει Τ+4 θα μας ρίξουν μεγάλο πρόστιμο», σημείωσε ο κ. Σερεμέτας και επέκρινε όσοι είχαν την ευθύνη, αλλά και την εποπτεία αυτής της αγοράς, ενώ μόνο με τη μετάθεση του υπευθύνου σε άλλη υπηρεσία δεν μπορεί να αποδωθεί δικαιοσύνη.

Η καλύτερη απόφαση στην παρούσα συγκυρία, σύμφωνα με το στέλεχος της Βορείου Ελλάδος ΑΧΕΠΕΥ, είναι να μετατραπεί το Τ+3 σε τουλάχιστον Τ+5, για να ενισχυθεί η ρευστότητα σε μία αγορά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Επίσης, προτείνει αφορολόγητο όριο στις ετήσιες αποδόσεις για χαρτοφυλακία έως 15.000 ευρώ, και στη συνέχεια ο φόρος να υπολογίζεται με κλίμακα, ούτως ώστε να μην πληρώνουν το ίδιο ένας μικρομέτοχος κι ένας επενδυτής με μεγάλο χαρτοφυλάκιο.

Για την Εθνική, υπογράμμισε ότι εάν σπάσει τα επίπεδα των 12,70 ευρώ τότε θα σημειώσει μεγάλη πτώση, ενώ για την Alapis τόνισε πως δυστυχώς πολλοί μικροεπενδυτές πούλησαν στο χαμηλό της ημέρας, ενώ ο όγκος δείχνει ότι ο βασικός μέτοχος «σκούπιζε» την προσφορά.

Επεσήμανε επίσης ότι δεν είναι τυχαίο πως η χώρα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, καθώς οι ξένοι είναι διορατικοί και αποτελεσματικοί στις κινήσεις τους, ενώ καταγράφεται έλλεμμα σε ανάλογου βεληνεκούς πολιτικούς.

Τόνισε επίσης ότι στις δύσκολες στιγμές αυτό το έλλειμμα,σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο, γίνεται καόμη πιο αισθητό, ενώ σημείωσε ότι σε συνθήκες κρίσης γίνονται οι εξαγορές, καθώς οι τιμές είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Για τις ξένες αγορές, ο κ. Σερεμέτας τόνισε ότι με την κίνησή τους «έκαψαν» τους κερδοσκόπους, ενώ στις δύσκολες στιγμές οι αρχές έδωσαν ρευστότητα και στήριξαν τα χρηματιστήριά τους.

Οι αποτιμήσεις ακόμη και των μεγαλύτερων εισηγμένων δείχνουν ότι η αγορά μας είναι υπερπουλημένη.

Απαλλαγείτε από τους οικονομικούς τρομοκράτες

ΜΑΞ ΚΑΪΖΕΡ, 50 ετών, παρουσιαστής και παραγωγός τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων, οικονομικός αναλυτής και επιχειρηματίας.
Αρθρογραφεί τακτικά ως μπλόγκερ στο ενημερωτικό portal Huffington Post και εμφανίζεται συχνά στο αγγλόφωνο κανάλι του «Αλ Τζαζίρα». Πριν από λίγες μέρες κλήθηκε εκεί για να σχολιάσει τα της κρίσης της ελληνικής οικονομίας και της στάσης των ευρωπαϊκών χωρών, ιδίως της Γερμανίας. Το σχετικό βίντεο ήδη κυκλοφορεί στο You Tube και μάλιστα έχει γίνει υποτιτλισμός στα ελληνικά. (Εμείς, το βρήκαμε χθες στο site του Mediasoup.gr) Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από τα λεγόμενά του:

**ΤΟ ΧΡΕΟΣ που έχει σήμερα η Ελλάδα, και που πράγματι έχει παραλύσει τη χώρα, ήταν το ίδιο, ως ποσοστό του ΑΕΠ, και το 2000. Γιατί δεν είχε αποκαλυφθεί τότε; Γιατί η Goldman Sachs, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, απέκρυψαν πολλά δισεκατομμύρια από το χρέος, παραποίησαν τα πραγματικά στοιχεία. Αυτό, λοιπόν, είναι το πρόβλημα. Και τώρα, για να επανορθώσει το λάθος, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε τους πράκτορές της (σ.σ.: μάλλον εννοεί από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) για να διερευνήσουν τι ακριβώς συνέβη και έβαλε πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs ως επικεφαλής αυτής ακριβώς της έρευνας.

* Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, όπως παρουσιάζεται τώρα, είναι εντελώς γελοία. Εχουμε Ελληνες και ξένους αναλυτές, που λένε ότι θα πρέπει να παρθούν κι άλλα, πιο αυστηρά μέτρα, να επιβληθούν κι άλλοι φόροι και να παταχθεί η διαφθορά. Την ίδια στιγμή, η Goldman Sachs, που τους συμβούλευσε να ακολουθήσουν τον δρόμο της διαφθοράς (σ.σ.: με τα παραποιημένα στοιχεία), πέρυσι πλήρωσε μόλις 1% σε φόρους! Δηλαδή, για να πάρουν δωράκια τα golden boys της Goldman Sachs, θα ζητήσετε τώρα από τον ελληνικό λαό να πληρώσει περισσότερους φόρους; Θα πάρει αποζημίωση ο ελληνικός λαός για όσα του προκάλεσε η Goldman Sachs; Ή μήπως έχει ο λαός μετοχές της και πρέπει να φορολογηθεί;

* ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή (σ.σ.: από τη σκληρή δημοσιονομική πολιτική και τα πολύ αυστηρά μέτρα). Λύση είναι η εξέγερση του κόσμου. Να απαλλαγεί από τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς που έπαιξαν το παιχνίδι της διαφθοράς. Ακούω να λένε διάφοροι για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σιγά μην, πηδήξει η Ελλάδα από το τηγάνι για να πέσει στη φωτιά! Αφού το ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ η Goldman Sachs. ΕΙΝΑΙ η Wall Street. Ολοι, ίδια κλίκα! Οσον αφορά τη Γερμανία, μην ξεχνάτε ότι είναι η υπ. αριθμόν 2 εξαγωγική δύναμη στον κόσμο. Δεν πολυσκοτίζονται οι Γερμανοί εάν πέσει το ευρώ. Και γι' αυτό χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως εξιλαστήριο θύμα. Τους ακούμε συνεχώς να λένε, «κοιτάξτε την κακιά Ελλάδα. Κοιτάξτε πού κατάντησε το ευρώ», και άλλα τέτοια, αλλά δεν λένε ότι οι ίδιοι επωφελούνται αφάνταστα από αυτή την κατάσταση.

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι οι επαγγελματίες κερδοσκόποι έχουν ποντάρει δισεκατομμύρια δολάρια στην πτώση του ευρώ. Η χώρα που θα επωφεληθεί περισσότερο από αυτό είναι η Γερμανία. Και μεταχειρίζεται την Ελλάδα, και τον καημένο τον λαό της, που υποβάλλεται σε σκληρότατα μέτρα λιτότητας -τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ουσιαστική μεταρρύθμιση της οικονομίας- για να πετύχει αυτό το πράγμα. Οι Ελληνες, που έγιναν λουκάνικα που περνούν από τον τραπεζικό μηχανισμό της Wall Street, θα πρέπει να απαγορεύσουν στην Goldman Sachs να έχει οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα τους. Να απαγορεύσουν και σε όλες τις εταιρείες της Wall Street που παίζουν τέτοια παιχνίδια. Διώξτε τους. Απαλλαγείτε από όλους αυτούς τους οικονομικούς τρομοκράτες, αλλιώς θα συνεχίζετε να χάνετε δουλειές, να μένετε άνεργοι και να βλέπετε το βιοτικό σας επίπεδο όλο να πέφτει.
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=23/03/2010&s=to-anagnwstiko-ths-teleytaias-selidas

Ανθρωπος της Goldman Sachs στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ)!

Ενας νέος πονοκέφαλος προέκυψε χθες για τους επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών με την αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας «Le Μonde», σύμφωνα με την οποία η αμερικανική Fed ερευνά τον ρόλο του κ. Π. Χριστοδούλου, προσφάτως διορισθέντος προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), στις υποθέσεις κατά τις οποίες το ελληνικό Δημόσιο συνεργάστηκε με την Goldman Sachs για τη διαχείριση του χρέους.

Ο κ. Χριστοδούλου περιγράφεται από τη γαλλική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές από τη Fed, ως «μεσάζων της Goldman Sachs στην Ευρώπη» και υπό τις παρούσες συνθήκες η αναφορά και ο χαρακτηρισμός σήμαναν συναγερμό σε κάποια γραφεία συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.

Πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την ελληνική τραπεζική αγορά υπογράμμιζαν χθες ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός κ. Φ. Σαχινίδης αποκλείεται να μη γνώριζαν τις επαγγελματικές επαφές του κ. Χριστοδούλου όταν τον τοποθετούσαν επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ στις 19 Φεβρουαρίου. Τρεις ημέρες αργότερα διατασσόταν η έρευνα από τη Fed, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χριστοδούλου περιλαμβανόταν μεταξύ των προσώπων με τα οποία είχε επαφές και συζητήσεις την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Βank κ. Γιόζεφ Ακερμαν κατά τη σύντομη παραμονή του στην Αθήνα.

Η εξέλιξη και οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Le Μonde» θεωρούνται από πρόσωπα που παρακολουθούν τις αντιδράσεις των αγορών πολιτικά προβληματικές για το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, ιδιαίτερα όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια σκληρή μάχη παρασκηνίων μεταξύ αμερικανικών και ευρωπαϊκών τραπεζών με φόντο το ελληνικό δημόσιο χρέος. Σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο δεν υπήρξε χθες σχόλιο ή αντίδραση, αλλά η αμηχανία ήταν αισθητή καθώς η απομάκρυνση του προέδρου του ΟΔΔΗΧ σε διάστημα 10 ημερών μετά την τοποθέτησή του θα καθιστούσε αυτομάτως πολιτικά υπόλογη την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Τι απαντά στο δημοσίευμα ο κ. Χριστοδούλου
Ο κ. Π. Χριστοδούλου έστειλε επιστολή στη γαλλική εφημερίδα σχετικά με το δημοσίευμά της το οποίο αναφερόταν στο πρόσωπό του, διευκρινίζοντας ότι εργάστηκε στην Goldman Sachs κατά τη διετία 1987-1988 «με αντικείμενο τα ομόλογα των καναδικών επαρχιών», ενώ η αγορά του «swaps» της αμερικανικής εταιρείας από την Εθνική Τράπεζατης Ελλάδος πραγματοποιήθηκε μέσω της δευτερογενούς αγοράςτο 2005 «με διαφανείς διαδικασίες, όπως προβλέπουν οι κανόνες των αγορών».

Πετάξτε έξω άμεσα τον επικεφαλή του ΟΔΔΗΧ

Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να εμπιστεύεται την τύχη της χώρας για την άντληση χρήματος σ΄ έναν άνθρωπο που ενέργησε με αυτό τον εγκληματικό για την Ελλάδα τρόπο κατά τις δυο τελευταίες εκδόσεις ομολόγων.

Δεν είναι δυνατόν ο υπεύθυνος διαχείρισης του δημόσιου χρέους να δίνει την δυνατότητα στους κερδοσκόπους, που επί μήνες σορταραν τα ελληνικά ομόλογα, να καλύψουν τις ζημίες τους . Αυτές είναι ενέργειες που προστατεύουν τους κερδοσκόπους και τους διασφαλίζει ότι μπορούν ανεξέλεγκτοι να συνεχίζουν το «έργο» τους.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι «κερδοσκόποι» αναγκάζονταν να πληρώσουν μέχρι και 16% επιτόκιο για να βρουν ομόλογα 20ετιας και να κλείσουν τις θέσεις τους.
Η μη κάλυψη του τελευταίου 20ετους ομόλογου ήταν το σύνθημα για γενική επίθεση από μεριάς των «παικτών» .

Δεν μπορεί πλέον η πολιτική ηγεσία να εμπιστεύεται αυτόν τον άνθρωπο για την διαχείριση του δημοσίου χρέους. Όλες οι επιλογές του ήταν τραγικές και μας οδήγησαν στο αδιέξοδο.

Αν έδιναν την δυνατότητα στους «κερδοσκόπους» να χαράξουν την τακτική της ελληνικής πλευράς, τότε νομίζουμε ότι δεν θα έκαναν τίποτα περισσότερο από ότι ήδη έπραξε ο υπεύθυνος του ΟΔΔΗΧ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ

Ένα – ένα βγαίνουν στη φόρα. Αποκαλύψεις που σε οποιαδήποτε πολιτισμένη κοινωνία θα είχαν οδηγήσει την όποια κυβέρνηση σε παραίτηση και πολλούς, μα πάρα πολλούς στη φυλακή.

9/2 λοιπόν γράφαμε για τις περίεργες κινήσεις και τους σορτάκηδες που δρούσαν με την ανοχή των τραπεζικών αρχών. Η κόλαση των ομολόγων ήταν στο απώγειο και όποιος είχε ”εσωτερική” ενημέρωση θησαύρισε, σορτάροντας στην ουσία χωρίς χρήματα ή έστω απλά υποσχετικές.

Το θέμα χόντρυνε με την εμπλοκή ξένων τραπεζών από την διατραπεζική που σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, αρνήθηκαν να δεχθούν “εγγυήσεις” Ελληνικών τραπεζών απλούστατα διότι έβλεπαν τι ακριβώς γινόταν στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό όμως, ΔΕΝ επηρεάζει μόνο τις ιδιωτικές τράπεζες, μα κυρίως την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που είναι ο θεματοφύλακας της αξιοπιστίας του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Τότε μάλιστα αναφερθήκαμε σε συγκεκριμένες τράπεζες του εξωτερικού.

Κοιτάξτε τώρα τις συμπτώσεις, για να δείτε ότι το σκάνδαλο που ακολουθεί είναι η κορυφή του παγόβουνου… Μετά την εκλογή Παπανδρέου τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου για τα ομόλογα) ήταν στο ναδίρ. Βγαίνουν λοιπόν κάποιοι “κολοσσοί” και τζιράρουν αγοράζοντας τα σε ελάχιστες τιμές. Έρχεται λοιπόν ο κύριος Προβόπουλος (ΤτΕ) λίγες ημέρες μετά και κάνει τις περιβόητες δηλώσεις: Όταν διογκώνεις τεχνητά το έλλειμα σου και χάνεις 50εκ Ευρώ την ημέρα από την αύξηση των επιτοκίων, πως χαρακτηρίζεται κύριε Προβόπουλε;

Αρχίζουν λοιπόν τα CDS και παίρνουν φωτιά. Από ποιούς όμως; Από αυτούς που είχαν στα χέρια τους Ελληνικά ομόλογα! Αυτούς δηλαδή που είχαν εμπιστευθεί την Ελληνική οικονομία! Τότε τα Spreads ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα, άρα αυτοί οι επενδυτές ούτε κερδοσκόποι μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Το σημαντικότερο; Έχασαν κάθε εμπιστοσύνη στο Ελληνικό κράτος, αφού γνώριζαν ότι η άνοδος των spreads οφείλετο σε εσκεμμένους λεκτικούς ακροβατισμούς.

Λέμε εσκεμμένους έχοντας την ευθύνη των λόγων μας. Όταν επιδιώκεις να δανειστείς έχοντας μάλιστα μεγάλες ανάγκες, δείχνεις την προοπτική. Ιδιαίτερα έχοντας μία νέα, πανίσχυρη κυβέρνηση με νωπή εντολή. Όπως έχουμε τονίσει άλλωστε, οι διεθνείς αγορές δεν κάνουν …μνημόσυνο στον Αλογοσκούφη αλλά αποτιμούν το μέλλον!

Αντ’ αυτού, όχι μόνο βγαίνεις και κάνεις αυτές τις ανεκδιήγητες δηλώσεις, αλλά γίνεται και η απίστευτη μεθόδευση με τον “αέρα” που θα δείτε στη συνέχεια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η εικόνα ζητησης των ομολόγων (ο αέρας αναφέρεται στην αγορά ομολόγων όχι στα CDS τα οποία επηρεάζονται έμμεσα) είναι πλασματική! Συγκεκριμένοι “φίλοι” των ντόπιων, δίνουν εντολές αγοράς και πώλησεις τις οποίες μπορούν να ακυρώσουν εντός δεκαημέρου χωρίς πρόβλημα!

Με αποκορύφωμα το τέλος του Φλεβάρη όπου αναμενόταν η περιβόητη δήλωση στήριξης από την ΕΕ την οποία είχαν προδικάσει και χιλιοδιαφημίσει με πρωτοσέλιδα τα παπαγαλάκια των ΜΜ”Ε”. Όταν ανασύραμε τα πρωτοσέλιδα (ΟΛΑ είναι πρωτοσέλιδα της επίμαχης 27/2) νιώσαμε απέραντη θλίψη… Κοιτάξτε τους ενημερωτές της κοινής γνώμης:

Γαπ: Ο κλειδαράς, ΓΑΠ ο ψήστης, ΓΑΠ ο μυστικός πράκτωρ. Και κάποιοι σορτάκηδες θησαύρισαν στην πλάτη της Ελλάδας με τις ευλογίες του Άρτι αναχθέντα σε Άγιο, αντί “Βατοπαιδινό απατεώνα”.

Σάλος στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στραβά μάτια έκανε για πέντε μήνες ο Προβόπουλος. Τεράστια κέρδη από “σορταρίσματα” χωρίς … λεφτά για πολλές μέρες. “Ακύρωναν” τις εντολές σε περίπτωση χασούρας! Την “πλήρωσε” Διευθυντής της Τράπεζας

Από τον Θασάνη Λεπίδη (press-gr)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο εσωτερικό της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με το καθεστώς διαπραγμάτευσης των ομολόγων, το λεγόμενο “σορτάρισμα”.
Τι συνέβη; Παλαιότερα, η “εκκαθάριση” στη δευτερογενή αγορά και πώληση ομολόγων έπρεπε να γίνεται εντός τριών ημερών, το λεγόμενο Τ+3. Με απλά λόγια, μέσα στο τριήμερο μπορούσε να γίνει αγορά ή η πώληση χωρίς “εξόφληση”. Χωρίς διακανονισμό των ανοικτών θέσεων και

τακτοποίηση των οφειλών, δηλαδή με “αέρα” και χωρίς λεφτά ή μετοχές.
Περί τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, από τις 22 και μετά, το διάστημα αυτό αυξήθηκε, από τρεις, σε δέκα ημέρες. Δηλ. Τ+10. Έτσι, όσοι “έπαιζαν” ομόλογα μπορούσαν να…

πουλάνε και να αγοράζουν, χωρίς να κάνουν εξόφληση, για δέκα ημέρες. Πολύ μεγαλύτερο το περιθώριο, δηλαδή…
Τότε, έγινε κατά τις πληροφορίες και κάτι άλλο πολύ σημαντικό και περίεργο. Δόθηκε η δυνατότητα στους “παίκτες” να ακυρώνουν την αρχική εντολή αν μέσα στο δεκαήμερο αυτό έχαναν από την αξία του ομολόγου!
Δηλαδή, αντί να “πληρώσουν” τη διαφορά, τη χασούρα, η πράξη με το ομόλογο ήταν σα να μην έχει γίνει. “Ακυρωνόταν” η αρχική εντολή. Αν κέρδιζαν, καρπώνονταν τη διαφορά, το κέρδος, έχοντας απλώς παίξει “αέρα”!!!
Η τακτική αυτή συνεχίστηκε όλο το διάστημα που τα spreads εκτινάχθηκαν στα ύψη…
Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι κάποια στιγμή επιχειρήθηκε αυτό το νέο καθεστώς να νομιμοποιηθεί με απόφαση, με πράξη, του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου ο οποίος μέχρι τότε το ανεχόταν σιωπηρώς. Ο κ. Προβόπουλος δεν έβαλε την υπογραφή του, αλλά η ίδια πρακτική συνεχίστηκε ανεπίσημα επί μήνες κι ενώ η διεθνής κερδοσκοπία με τα ελληνικά ομόλογα οργίαζε…
Μόλις πριν λίγες ημέρες, σήμανε συναγερμός στην Τράπεζα, κατάλαβαν ότι το θέμα μπορεί να πάρει διαστάσεις σκανδάλου και με εντολή του κ. Προβόπουλου το Τ+10 έγινε Τ+1. Δηλαδή, διακανονισμό σε μία ημέρα. Πέντε μήνες στο μεταξύ είχε γίνει ….πάρτι με τα ομόλογα!
Οι πληροφορίες λένε ότι μετά τον εσωτερικό σάλο που ξέσπασε υπήρξαν μετακινήσεις και κάποιου αρμόδιου διευθυντικού στελέχους της Τράπεζας. Αυτός μάλλον θα την “πληρώσει”…
Το θέμα όμως είναι να μάθουμε ποιοι επωφελήθηκαν και πόσα κέρδισαν από το Τ+10 όλο αυτό το διάστημα. Επίσης αν και πόσο επηρεάστηκε η άνοδος των spreads από αυτό. Τα ποσά πάντως είναι μεγάλα…

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ...

Goldman Sachs: Στα 3,3 δισ. δολ. τα κέρδη
Αύξηση κερδών και εσόδων παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο η Goldman Sachs Group σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 3,3 δισ. δολ., ή 5,59 δολ. ανά μετοχή, από 1,66 δισ. δολ., ή 3,39 δολ. ανά μετοχή, το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 12,78 δισ. δολ. από 9,43 δισ. δολ. Οι αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη της τράπεζας στα 4,16 δολ. ανά μετοχή κα τα έσοδα στα 11 δισ. δολ.

“Η απόδοσή μας το πρώτο τρίμηνο αντανακλά τα σημάδια ανάκαμψης σε όλο το φάσμα της οικονομίας και την ισχύ του πελατειακού μας franchise,” σημείωσε ο CEO της τράπεζας Lloyd C. Blankfein.

----------------------------------------------------------------------------------

Citigroup: επιστροφή στην κερδοφορία, με εντυπωσιακά κέρδη 4,43 δισ. δολ. για το α' τρίμηνο 2010


Την πραγματοποίηση εντυπωσιακών κερδών 4,43 δισ. δολ. (3,27 δισ. ευρώ) για το πρώτο τρίμηνο 2010 ανακοίνωσε ο τρίτος μεγαλύτερος χρηματο-πιστωτικός όμιλος των ΗΠΑ, Citigroup. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αυτό, κατέστη δυνατό μετά την πραγματοποίηση μικρότερων προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις στα αποτελέσματα του ομίλου.

Τα ανωτέρω κέρδη αντιστοιχούν σε 15 σεντς δολαρίου ανά μετοχή, που αποτελούν σημαντική βελτίωση έναντι των ζημιών 18 σεντς ανά μετοχή ή συνολική ζημία 966 εκατ. δολ. μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας, στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αν και το Citigroup θεωρούταν από τους αναλυτές ένα από τα πλέον αδύναμα μεταξύ των κύριων χρηματο-πιστωτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ, φαίνεται να ανακάμπτει. Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής του Citigroup, Βίκραμ Πάντιτ είχε αναφέρει ότι, η τράπεζα βρίσκεται και πάλι σε τροχιά επιστροφής σε βιώσιμη κερδοφορία και ότι, οι ζημίες από το επισφαλές ενεργητικό της θα είναι "διαχειρίσιμες", σε περίπτωση ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας επί Γης.

Η βελτίωση της προοπτικής ανάκαμψης της χρηματο-πιστωτικής αγοράς έχει οδηγήσει τις τιμές των μετοχών των τραπεζών που θεωρούνται ότι εμφανίζουν τους μεγαλύτερους κινδύνους, σε άνοδο μεγαλύτερη από την αντίστοχη σε ανταγωνίστριες τράπεζες που φέρονται να εμφανίζουν μικρότερους κινδύνους, γεγονός που αποδίδεται στο ότι, οι συγκεκριμένες τράπεζες έχουν να κερδίσουν πολλά περισσότερα από μία ενδεχόμενη ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ.

----------------------------------------------------------------------------------

Αυξημένα κατά 55% τα κέρδη της JPMorgan Chase
Πηγή: Express.gr 15/04/10-10:13

ANOΔO 55% σημείωσαν τα κέρδη α' τριμήνου της αμερικανικής τράπεζας JPMorgan Chase, χάρη στην πολύ καλή πορεία της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής αλλά και της μείωσης των προβλέψεων έναντι επισφαλειών. Τα κέρδη άγγιξαν το επίπεδο των 3,33 δισ. δολαρίων ή 74 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 2,14 δισ. δολαρίων ή 40 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Το γεγονός ότι τα κέρδη του ομίλου ξεπέρασαν σημαντικά τις προβλέψεις –τα τοποθετούσαν στα 64 σεντς ανά μετοχή– ήταν αρκετό για να οδηγήσει σε ισχυρή άνοδο άνω του 4% τη μετοχή της JPMorgan Chase στη Wall Street αλλά και να στηρίξει τον τραπεζικό κλάδο τόσο στην αμερικανική, όσο και στις ευρωπαϊκές μετοχικές αγορές. Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 11% στα 27,7 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από τη μονάδα επένδυσης κεφαλαίων στις αγορές σταθερού εισοδήματος (όπως για παράδειγμα τα ομόλογα) έφθασαν στα 5,46 δισ. δολάρια από 4,89 δισ. δολάρια που ήταν στο α'Α τρίμηνο του 2009. Οι προβλέψεις έναντι επισφαλειών για όλες τις μονάδες του ομίλου υποχώρησαν στα 7 δισ. δολάρια από 10 δισ. δολάρια που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους. Η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής είχε κέρδη 2,47 δισ. δολαρίων, δηλαδή σε αυτήν αντιστοιχεί το 74% των συνολικών κερδών του ομίλου.

----------------------------------------------------------------------------------

"Για να καταλάβεις ποιός είναι υπάιτιος για μια κατάσταση , αρκεί να διαπιστώσεις ποιός επωφελείται απο αυτή"

Η Goldman και η gold… woman

Εξηγούμαστε.
Αρκετοί φίλοι μας μάς ζητούν διευκρινίσεις για το άρθρο μας «H Goldman Sachs μας κυβερνά». Διευκρινίσεις για το πώς μας κυβερνά και τι μπορεί να κάνει ο Παπανδρέου και πώς.

Του Νίκου Μανεσιώτη
Για το πώς μας κυβερνά, η απάντηση είναι απλή. Η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς της υπέβαλε μήνυση για ένα προϊόν. Για ένα χρηματοοικονομικό προϊόν στο οποίο απέκρυπτε ορισμένα από τα δεδομένα της δημιουργίας του και παρουσίαζε κάποια ψευδή στοιχεία.

Εδώ, την έκαναν τσακωτή να νοθεύει μαζί με τον Σημίτη το δημόσιο χρέος για να μπούμε στην ΟΝΕ και κανείς από το Μαξίμου, από την κυβέρνηση, από την Δικαιοσύνη, από τις χρηματιστηριακές αρχές, δεν κατάλαβε τίποτα. Την ίδια αδιαφορία επέδειξαν, βεβαίως, και οι ευρωπαίοι, οι κατά τα άλλα θιγμένοι από εμάς τους διεφθαρμένους. Ούτε μήνυση, ούτε, καταγγελίες, ούτε κόκκινη κάρτα από τις μεγάλες ελληνικές και ευρωπαϊκές μπίζνες των ομολόγων, ούτε να ζητήσει ο κύριος Γιώργος να φέρουν πίσω τα λεφτά. Σε ό,τι αφορά το τι μπορεί να κάνει και το πώς, επίσης, η απάντηση είναι απλή. Από τα προαναφερθέντα εξάγεται. Μόνο έτσι θα καταλάβουν οι αγορές, οι τράπεζες, τα μεγάλα διεθνή κέντρα αποφάσεων ότι η Ελλάδα αλλάζει, οι Έλληνες αλλάζουμε. Το ζητούμενο, λοιπόν, επειδή πράγματι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, είναι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Υπάρχει;

Υ.Γ. Αλλά, για πολιτική βούληση σύγκρουσης με τις διάφορες Goldman Sachs συζητάμε;

Σήμερα, εξήμισυ μήνες μετά τις εκλογές, το Δημόσιο ελέγχεται ακόμα από τον μηχανισμό της Ντόρας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει αντικαταστήσει τους διευθυντές των εφοριών της προηγούμενης κυβέρνησης. Και περιμένει ο κ. Παπακωνσταντίνου αυτοί να του μαζέψουν λεφτά. Τα ίδια και στις δημόσιες τράπεζες. Οι «αυλές» Αράπογλου, Φιλιππίδη, και Μηλιάκου - άλλος στρατός της Ντόρας - παραμένουν στις θέσεις τους. Και περιμένει η κ. Κατσέλη από τις κρατικές τράπεζες στήριξη των πολιτικών της.

(ΠΗΓΗ : FMVOICE.GR)

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Goldman Sachs

Τον Νοέμβριο του 2009 επισκέφτηκε μια αντιπροσωπεία της Goldman Sachs υπό την προσωπική καθοδήγηση του προέδρου της, Gary Cohn, την Αθήνα.

Έγινε μια "πολύ μοντέρνα" πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση, για την λήψη νέων δανείων μέσου ενός "χρηματοπιστωτικόυ εργαλείου" το οποίο δεν αποσαφηνίστηκε στο άρθρο της NYT (1), για να αποπληρωθούν παλιά χρέη, και για την ενσωμάτωση των δαπανών του συστήματος υγείας στο καινούργιο «deal».

Αυτό που κάπως έτυχε να ξεχάσει να αναφέρει η “New York Times” στις 13 Φεβρουαρίου, μπορούσαμε να το διαβάσουμε στην αγγλική έκδοση της “Financial Times” στης 26 Ιανουαρίου στο άρθρο “Help mooted months ago” , αυτή η δημοσίευση θα είχε παρεμπιπτόντως εκτεταμένες συνέπιες.

Τον Νοέμβριο του 2009 η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευότανε με υψηλόβαθμα στελέχη της Goldman Sachs και εργάζονταν εντατικά για να φέρουν σε πέρας τεράστια συμφωνία – ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ. Μεσολαβητής της συμφωνίας η Goldman Sachs.

Οι «τραπεζίτες » της Goldman Sachs πρόσφεραν τις «υπηρεσίες» τους ως μεσάζοντες του κινεζικού καθεστώς κάνοντας ουσιαστικά έναν ωμό εκβιασμό στη κυβέρνηση του πασοκ την οποία και γνώριζαν πολύ καλά.
Για την επίλυση των ελληνικών οικονομικών προβλημάτων (που είχε οργανώσει και σκηνοθετήσει η ίδια η Goldman Sachs), η Ελλάδα θα έπρεπε να πουλήσει ένα «στρατηγικό μερίδιο" της «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας» στην κινεζική κυβέρνηση.

Η Εθνική Τράπεζα δεν είναι μια "κοινή" τράπεζα, η εκάστοτε κυβέρνηση ασκεί οικονομική πολιτική, καί οχι μονο, στον ευρύτερο χώρο της βαλκανικής έχοντας την ως εργαλείο για το σκοπό αυτό . Είναι η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα στην Ελλάδα και αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ελληνικού οικονομικού και τραπεζικού συστήματος .
Δραστηριοποιείται διεθνώς, κυρίως στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Έχει θυγατρικές σε περισσότερες από 18 χώρες, οι οποίες είναι στην Βουλγαρία, Κύπρο, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, τη Νότια Αφρική, Ελβετία, Ολλανδία, Τουρκία και την Αίγυπτο.

Η πώληση ενός στρατηγικού μεριδίου θα είχε για οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα, εκτός από τις καταστροφικές εσωπολιτικές συνέπειες, και συνέπειες για την «στρατηγική επιρροή» σε όλη την περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε μέσου της «μεσιτείας» από την Goldman Sachs-, να αντλήσει 20-25 δισεκατομμυρίων από το Πεκίνο. Αλλά προφανώς δεν ήταν διατεθειμένη να πουλήσει ένα «στρατηγικό μερίδιο» της Εθνικής Τράπεζας στην κινεζική κυβέρνηση.
Η «Ελληνική» κυβέρνηση αρνήθηκε.
Έτσι άρχισε το κυνήγι για ενός ολόκληρου κράτους . Η κοινή γνώμη ανά τον κόσμο χειραγωγήθηκε μέσω ψεμάτων από όλα τα μέρη που εμπλέκονται σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι...

Θυμηθείτε μόνο πότε έγινε η πρώτη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιόλογης της Ελλάδας , μια μέρα μετά την διάψευση από μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως για την μεσολάβησης της Goldman Sachs για την πώληση της εθνικής τράπεζας στους κινέζους.

Ήταν τυχαίο άραγε ότι η πρώτη δήλωση του πρόεδρου του Δ.Ν.Τ. για το «ελληνικό πρόβλημα» έγινε κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στο Χόνγκ Κονγκ;;;


Παραπομπές:
(1) http://www.nytimes.com/2010/02/14/business/global/
14debt.html

(2) http://www.ft.com/cms/s/0/26dbb640-0aad-11df-b35f-00144feabdc0.html



ΠΗΓΗ : http://mediaspotgr.blogspot.com/